BİGEP KAPSAMINDA “OKUL YAŞIN GELDİ HAYDİ OKULA” PROJESİ

“Okul Yaşın Geldi Haydi Okula” projesi ile okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amaçlanmıştır. Okula devam etmeyen veya edemeyen devamsız öğrencilerin ve yaş sınırına takılıp okula kaydı yapılmayan öğrencilerin okula kazandırılması hedeflenmiştir. Okula gelmeyen devamsız öğrencilerin okula gelmeleri teşvik edilmiştir. Aynı zamanda köyümüzde bulunan ailelerin okul öncesi eğitimin öneminin farkında olmaları sağlanmıştır.

Okul öncesinde okullaşma oranını arttırmayı hedefleyen bu projede okula kaydı yapılmayan 4-5 yaş grubu öğrenciler tespit edilmiştir. Okul öncesi öğretmenimiz tespit edilen bu öğrencilerin ailelerine ulaşmış ve evlerini ziyaret etmiştir. Bu ziyaret sonrasında ailelerimizin okul öncesi eğitimin öneminin farkında olmaları sağlanmıştır.

09-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-2024